Stort oppmøte til høstens første fellestrening

Det var stort oppmøte av glade løpere til høstens første fellestrening. Været var også med oss.

Kristian

8/10/20231 min read

Åsane løpegruppe under fellestrening 10.august 2023
Åsane løpegruppe under fellestrening 10.august 2023

Det stilte nesten 30 glade løpere til høstens første fellestrening med Åsane løpegruppe. Mange av disse har vært med på fellestreninger tidligere, men det var også nye som kom for å delta på fellestreningen. Vi var også heldige med været som ikke har vært det beste de siste dagene. Opphold og liten gløtt av sol gjorde at det ble ekstra trivelig. Men mange hadde uansett meldt seg på for flere dager siden.

På programmet stod det kortintervaller. Men først var det felles oppvarming med litt dynamiske øvelser, teknikkdrill og stigningsløp. Intervallene bestod av 45 sekund arbeid med kun 15 sekunders pauser. Dette repeterte de 10 ganger før en litt lengere pause på 2 minutter. Så var det å ta fatt på nye 10 intervaller i Rollandsparken. Totalt 20 intervaller i høy fart og med kort pause som ikke lar deg få ned pulsen i høy fart gjorde dette til en god og effektiv økt.

Selv om det er ulikt nivå i gruppen så løper vi sammen. Etter en til to intervaller så vender vi tilbake samme strekning. Det betyr at de som er bakerst løper først når vi vender, og i prinsippet så skal alle sammen komme samtidig tilbake til utgangspunktet. Vending på den måten gir to fordeler, den ene er at hver enkelt kan kontrollere om de løper i rett tempo, det andre er at vi løper samlet.

Åsane løpegruppe har eksistert siden høsten 2016, mange av medlemmene har vært med helt siden starten, mens noen har vært til og fra og andre igjen er helt nye. Det er plass til alle. Les mer om løpegruppen. Å løpe sammen er kjekt, det gjør det også lettere å komme seg ut og gjennomføre en slik hardøkt. Kom gjerne på neste fellestrening dersom du har mulighet, du vil ikke angre. Det er bare å stille opp på Åstveit idrettspark kl 18:55 torsdag 17.august.