Mange glade løpere deltok på motbakkeintervaller i går

Nok en gang var det stort oppmøte av glade løpere på fellestreningen i går.

Kristian

8/18/20232 min read

Også denne gangen stilte det opp nærmere 30 glade løpere på fellestreningen. Det er kjekt å se enda flere nye og tidligere deltakere i tillegg til de som er fast og holder torsdagen "hellig" for alt annet enn fellestrening uansett vær og form. Selv om det stod en god del bakkeintervaller på programmet, så skremte det ikke mange. Heller tvert imot så kom det veldig mange de siste dagene. Været var upåklagelig og heldigvis var det litt skygge i bakken opp mot Tertneskrysset.

Vi hadde først dynamisk, generell oppvarming og løpedrill på friidrettsbanen før vi tok turen ned til bakken hvor vi tok noen stigningsløp på veien. Før intervallene ble det utgitt noen tips for løping i motbakke. Her gjelder det å bruke minst mulig unødvendig energi samtidig som man skal flytte seg fremover i en god fart. Siden vi skulle løpe hele femten intervaller, var det viktig å ikke bli for ivrig i starten. Pulsen vil stige fort uansett. Det fine med motbakkeintervaller er at det er ganske skånsom trening samtidig som du styrker beina. Jo brattere bakken er, jo mer styrker du leggene. Denne bakken var ikke alt for bratt og dermed blir den ikke så belastende for leggene og man kan ha et greit løpesteg. Coach er litt streng med pausene, det er fort gjort at pausene blir lenger og lenger, noe som tyder på at man har løpt for fort i starten. Da er det lett å snike til seg litt mer pause for å hente seg inn. Men det var god innsats på hele gjengen og alle var godt fornøyde med en ganske tøff økt i varmen.

Neste torsdag er det ikke fellestrening siden det er høstens første løpskarusell i Åsane. Her kan du delta for kr 400,- for de fem resterende løpene i årets løpskarusell. Meld deg på her og få utlevert gult startnummer på løpsdagen fra kl 18:00 i garasjen til Ikea. Dette startnummeret må du ta vare på og bruke hver gang frem til nyttår. Dersom været ikke er topp, så kan du også varme opp på oppmerket område inne i garasjen. Få med deg ungdommen og barn hvis du har, de deltar for kr 250,- Vi sees plutselig! Ønsker dere alle en riktig god (løpe)helg!