• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Godt oppmøte på fellestreningen i vinterferien
02/03/2017

Selv om det er vinterferie så var det godt oppmøte på kveldens fellestrening. Heller ikke regn, snø/ sludd og surt vær stoppet oss. Det ble en fin økt med innslag av litt løpsteknikk. Det er vanskelig å endre et løpesett og derfor må man regne med å jobbe over tid på de øvelsene jeg viste. Det er også viktig med progresjon slik at man ikke pådrar seg noen skader, for leggene vil få kjørt seg litt mer ved forfotløping. Det kan være mange ting som taler for og imot forfotløping. Men Jeg har merket selv at det går raskere men at leggene får litt mer juling. Løp med kortere steg og høyere frekvens uten å øke farten for mye er mitt råd.

Det anbefales det at man tar tåhev for å styrke leggene og øker forfotløpingen gradvis. Når du for eksempel pusser tennene kan du ta 3 x 10-12 tåhev i 2-3 uker. Så kan du øke til å ta de i en trapp i 2-3 uker og så øker du igjen til å kun ta 3 x 10-12 tåhev på en fot av gangen. En annen trening som er viktig er å styrke kjernemuskulaturen og hoftene. Det for at man skal bli sterk nok til å få hoften frem og holde kroppen i en strak holdning.

Intervallene gikk veldig bra. 10 x 90 sekunder med 60 sekunder (jogge)pause.
Det er kjekt å se at det kommer stadig nye løpere som ønsker å delta på fellestreningene. Mange av dere er helt ferske og kaster dere uti dette, det syns jeg er kjempetøft. Så håper jeg dere stiller flere ganger, for fremgang kommer av kontinuitet i treningen. Det er bedre å trene lite og jevnt enn kun få harde økter (skippertak). Da unngår man skader og man forbedrer seg jevnt oppover.

Neste torsdag er det løpskarusell igjen. Håper å se dere alle og flere på startstreken.